Η Ιωάννα Σταμούλου μαγειρεύει Τραχανότο στο olivemagazine.gr

Από: | 0 Comments | 10-11-15 | Κατηγορία: Ομοσπονδία, Συμβουλές

Η Ιωάννα Σταμούλου φτιάχνει Τραχανότο με πιπεριές και χωριάτικο λουκάνικο
Η ελληνική απάντηση στο ριζότο, το υπέροχο τραχανότο της σειράς“ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις”, αποκτάει ακόμη πιο έντονο ελληνικό άρωμα με το χωριάτικο λουκάνικο, το θυμάρι και το ανθότυρο.

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ιωαννα σταμουλου

Υλικά (για 4 άτομα)
Ένα κουτάκι (300 γρ.) Τραχανότο “ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις”
2 λουκάνικα χωριάτικα σε λεπτές φέτες
½ πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια ψιλά
½ πιπεριά πράσινη σε κυβάκια ψιλά
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ανθότυρο ξερό τριμμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο βιολογικό ή φρέσκο σπιτικό
3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο (τα φυλλαράκια)
λίγη ξινομυζήθρα + πιπέρι φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις φετούλες του λουκάνικου χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, πετάτε το λίπος και τις αφήνετε να περιμένουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ βάζετε στο βραστήρα νερό να βράσει.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το τραχανότο και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε τον τραχανότο με το λευκό κρασί, ρίχνετε και τον κύβο του κοτόπουλου και ανακατεύετε.
Όταν το τραχανότο πιει το κρασί, ξεκινάτε να προσθέτετε σταδιακά στην κατσαρόλα καυτό νερό από το βραστήρα, ανακατεύοντας τακτικά. Θα προσθέσετε όσο νερό χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί το τραχανότο και να μείνει ζουμερό και χυλωμένο.
Στο τέλος, ανακατεύετε στο τραχανότο τις ψημένες φέτες του λουκάνικου, τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο και το ανθότυρο.
Μοιράζετε το τραχανότο σε βαθιά πιάτα ή μπολ και προσθέτετε στο κέντρο του καθενός από ένα κουταλάκι ξινομυζήθρα. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο του olivemagazine.gr κάνοντας κλικ εδώ

Για περισσότερες συνταγές Τραχανότο κάντε κλικ εδώ