Από: Νάντια Λιαργκόβα | 0 Comments | 10-11-15 | Κατηγορία: Ομοσπονδία, Συμβουλές
Trahanoto_final_C-575x262
Μοιάζει με τον τραχανά, αλλά δεν μαγειρεύεται όπως αυτό, αλλά όπως το ριζότο, προσθέτοντας σταδιακά το νερό ή το ζωμό στα οποία θα βράσει. Ένα πρωτοποριακό ζυμαρικό, που μάς σύστησε η εταιρία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και μπήκε αμέσως στην κουζίνα μας.

Μαγειρεύεται γρήγορα και εύκολα και κάνει τόσο για πιάτα απλά και καθημερινά όσο και για γιορτινά ή Κυριακάτικα καλέσματα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αυτούς που θα το δοκιμάσουν. Αλεύρι, γιαούρτι, κρεμμύδι και αλάτι, τα βασικά συστατικά του. Ένα προϊόν που κάνει για αμέτρητες γευστικές παραλλαγές και συνταγές, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη φαντασία σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουτάκι 300γρ. Τραχανότο της σειράς “ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις”, το οποίο σας δίνει τέσσερις πλούσιες μερίδες φαγητού.

Το Τραχανότο είναι η τέλεια βάση για απεριόριστες γευστικές παραλλαγές. Δοκιμάστε το σκέτο ή συνδυάστε το με ντομάτα, μανιτάρια, λαχανικά, θαλασσινά και όχι μόνο.

Η βασική συνταγή για να απολαύσετε το Τραχανότο:
Το Τραχανότο “ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις” είναι πανεύκολο και έτοιμο για σερβίρισμα σε μόλις 5 λεπτά. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το απολαύσετε στην πιο απλή εκδοχή του.

traxanoto-anoigma1-575x262

Υλικά (για 4 μερίδες):
Ένα κουτάκι, 300γρ., Τραχανότο “ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις”
60-80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών ή 800 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών
1 κουτ. σούπας “τοματοπολτό μονής συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ”

Διαδικασία:
Βάζετε 60-80ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το περιεχόμενο του φακέλου για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο τηγάνι τον τοματοπολτό και έναν κύβο λαχανικών (έτοιμο – αν έχετε σπιτικό ζωμό τον προσθέτετε στο επόμενο βήμα) και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Καθώς ανακατεύετε, προσθέτετε σταδιακά 800ml βραστό νερό (ή αντίστοιχη ποσότητα σπιτικού ζωμού λαχανικών). Μόλις το νερό απορροφηθεί και το Τραχανότο είναι χυλωμένο, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι (και αλάτι μόνο αν έχετε χρησιμοποιήσει σπιτικό ζωμό λαχανικών). Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με τριμμένη φέτα για πλουσιότερη γεύση.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ